Fulya Mahallesi Yeşilçimen Sokak Polat Tower Residence No:12 Kat:33 Kapı No: 385, 34394
Halk arasında sinir yakma tedavisi olarak bilinen radyofrekans, yan etkisi minimum olan bir yöntemdir. Genel anestezi gerektirmediği için ameliyat gibi bir durum söz konusu değildir.
Halk arasında sinir yakma tedavisi olarak bilinen radyofrekans, yan etkisi minimum olan bir yöntemdir. Genel anestezi gerektirmediği için ameliyat gibi bir durum söz konusu değildir.
Bel fıtığında radyofrekans tedavisi yönteminin amacı kişiyi çözüme kısa yoldan kavuşturmak, ağrıyı azaltmak ve sorunlu bölgedeki hasarı direkt olarak gidermektir. Problemli bölgeye 60 ila 80 derecelik bir radyofrekans akımı verilerek doku hasarı oluşturulmaktadır. Bu sürekli akım şeklinde uygulanan klasik yöntemdir.
Kesikli radyofrekans bel fıtığı tedavisi yapılırken aralıklı akım uygulanır ve 42 derece gibi düşük bir ısı verilir. Kesikli radyofrekans tedavisinden randıman nasıl alınır? Diye soranlar için ise şunu söyleyebiliriz. Sinirler üzerinde düzenleyici bir etkiye sahip olması kesikli frekansın ağrıyı uzun süre ve kalıcı gidermesini sağlar. Boyun ve bel fıtığı tedavisi için genellikle kesikli radyofrekans tercih edilmektedir.
Bel ve boyun fıtığı tedavisi için uygulanan radyofrekans yöntemi bir hafta içinde etkisini göstermeye başlar. Hastaya reçete edilen ilaçların da düzenli kullanımı önemlidir. Genellikle bu yöntemi uyguladığımız hastaların bir haftada daha iyi hissettiklerini öğrenmekteyiz. Bu da radyofrekans yöntemine önyargıyla yaklaşanlara umut olmaktadır.
Şunu da eklemekte fayda var ki her tedavi gibi radyofrekanstan alınacak verimde hastanın durumuna göre değişebilir. Tedavilerin kıyaslanması büyük hatadır. Radyofrekansa ikinci kez ihtiyaç duyan hastalar genellikle verilen egzersizleri ve ilaçları aksatanlardır. Özellikle radyofrekans ile bel fıtığı tedavisi yönteminin hızla sonuç vermesi fazla kilolara bağlıdır. Hastanın ilerleyen zamanda şikayetleri devam ederse ikinci kez radyofrekans uygulanabilir.
Günümüzde fıtık tedavisi denildiğinde akla ilk gelen seçenekte ameliyat oluyor.
Ameliyat kararı çok detaylı düşünülerek alınması gereken ciddi bir karardır. (Op. Dr. Fatih Kırar)
Hastanın durumu uygunsa yapılan tetkikler sonucu açık ameliyat seçeneği ikinci plana itilebilir. Radyofrekans ile bel fıtığı tedavisi yöntemi uygulanan hastalar açık ameliyat yapılan hastalara göre daha çabuk ayağa kalkmaktadır. Ameliyat sonuca bakıldığında risklidir. Kanama riski, enfeksiyon riski, omurilik hasarı gibi riskler görmezden gelinmemelidir.
Alanında uzman bir doktor risk durumlarını da her zaman iyi kontrol eder ve minimuma indirir. Açık ameliyat birkaç saat sürerken radyofrekansın 20 dakika sürmesi de ameliyatsız bel fıtığı tedavisi artı yönlerinden biridir. Bu sebeple radyofrekansı doktor tavsiye ediyorsa mutlaka şans verilmelidir.
Günlük hayatı zor duruma getiren bel ağrıları için artık ilk çözümünüzün açık ameliyat olmadığını bilmelisiniz. Teknolojinin her geçen gün ilerlediğini kabul etmek zor olsa da günümüzde pek çok tedavi şeklinin de hızla değiştiğini görebiliyoruz. Radyofrekans yöntemini uyguladığımız hastaların olumlu geri dönüşleri ise doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Tedavi için net kararı hastanın kendisi verecek olsa dahi radyofrekans ile bel fıtığı tedavisi yönteminden hastanın mutlaka haberdar olması sağlanmalıdır.